Pompat E Nxehtësise

Pompa e nxehtësisë ajër-ujë Daikin Altherma me temperaturë të ulët

Zgjidhja juaj me efikasitet energjie për ngrohje, ftohje dhe ujë të ngrohtë.

Ngrohje

Pompat e nxehtësisë nxjerrin nxehtësinë nga ajri i jashtëm, që e bën ngrohjen e shtëpisë tuaj një proces me efikasitet energjie.

Ftohje

Të furnizuara nga burimet e energjisë sërinovueshme, pompat e nxehtësisë e ftohin shtëpinë tuaj pa konsumuar sasi të mëdha energjie.

Uji i Ngrohtë

Duke kombinuar një pompë nxehtësie me një depozitë uji të ngrohtë në shtëpi, prodhon ujë të ngrohtë të mjaftueshëm me efikasitet të lartë për ju dhe familjen tuaj

Mbështetje diellore

Mbështetja opsionale diellore është një zgjidhje me energji falas që mund të prodhojë deri në 70% ujë të ngrohtë në shtëpi.

Si funksionon një pompë nxehtësie?

Pompa e nxehtësisë kontrollon temperaturën përmes transferimit të nxehtësisë. Pompa e nxehtësisë ka tre elemente kryesore: njësia e jashtme (avulluesi), njësia e brendshme (kondensatori) dhe agjenti ftohës. Agjenti ftohës transferon nxehtësinë ndërsa qarkullon mes njësive të jashtme dhe të brendshme.

Ne thjesht e kthejmë këtë cikël në anën e kundërt për të ftohur shtëpinë.

Përshtatje e përkryer për ndërtesat e reja

Pompat e nxehtësisë me temperaturë të ulët ajër-ujë të Daikin janë zgjidhja optimale për shtëpitë ose ndërtesat e reja. Kur kombinohen me ngrohje nën dysheme ose radiatorë me temperaturë të ulët, konfigurimi kërkon më pak energji për të ngrohur shtëpinë tuaj. Projektuar në Evropë, për Evropën, pompat tona të nxehtësisë ajër-ujë janë të përshtatshme për të gjitha klimat evropiane gjatë të gjithë vitit.

Furnizim me energji të rinovueshme

Duke nxjerrë energjinë e rinovueshme nga ajri, Daikin Altherma me temperaturë të ulët ngroh, ftoh dhe pajis shtëpinë tuaj me ujë të ngrohtë sipas një mënyre ekologjike.
 • Furnizim me 75% energji të rinovueshme të nxjerrë nga ajri dhe 25% energji elektrike
 • Arrin etiketën e efikasitetit të energjisë A++ për ngrohje
 • Kombinoni pompën tuaj të nxehtësisë me mbështetjen diellore për të rritur kursimet tuaja për ujin e ngrohtë

E përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish

Sistemet e pompave të nxehtësisë Daikin Altherma me temperaturë të ulët ajër-ujë janë të përputhshme me një shumëllojshmëri emetuesish nxehtësie dhe ftohjeje. Në këtë mënyrë mund të zgjidhni kombinimin ideal për enterierin tuaj.

Gama e Daikin Altherma 3 R

Si një pompë nxehtësie e gjeneratës së tretë Daikin Altherma, njësitë e brendshme mbledhin të gjitha përmirësimet e instalimit dhe dizajnit, të vlerësuar në vitin 2018 me çmimet e dizajnit Reddot dhe iF. Njësitë e brendshme Daikin mund të instalohen në vende të ndryshme, në garazh, bodrum, dhomë shërbimi ose edhe në kuzhinë pa e prishur dizajnin brenda. Njësitë janë krijuar për të lehtësuar punën e instaluesit dhe për këtë arsye kontribuojnë në qetësinë e mendjes suaj!

Daikin Altherma 3 R W

 • Njësi fleksibël dhe kompakte pa hapësirë anësore
 • Mund të kombinohet me një depozitë të veçantë të ujit të ngrohtë në shtëpi (deri në 500 litra, me ose pa mbështetje për energji diellore)
 • Dizajn modern dhe elegant

Daikin Altherma 3 R F

 • Njësi kompakte me gjurmë instalimi të vogël
 • Të gjithë komponentët dhe lidhjet janë të montuara në fabrikë
 • Hyrje minimale elektrike për furnizim të vazhdueshëm me ujë të nxehtë
 • Mund të përfshihet një model bizonal për të rregulluar njëkohësisht dy zona temperature
 • Dizajn modern dhe elegant në ngjyrë të bardhë ose argjendi

Daikin Altherma 3 R ECH2O

 • Depozitë e integruar 300 ose 500 litra
 • Ujë i nxehtë i freskët dhe i sigurt duke ndarë ujin e depozitës dhe ujin e shtëpisë
 • Përdorim maksimal energjie falë lidhjeve të tij të energjisë diellore
 • Opsion bivalent që lejon kombinimin me burime të tjera nxehtësie

Mësoni më shumë